Kuukauden kalastaja

Ari Nylund 1 335

Rannikkokalastaja

Kalastaja Kari Malen on yksi harvoista päätoimisista rannikkokalastajista, joka toimittaa säännöllisesti saaliinsa suoraan kuluttajille. Kala saadaan lähivesiltä pääasiassa verkoilla, ja se käsitellään itse myyntivalmiiksi fileeksi omissa tiloissa. Tällä tavalla voidaan pienilläkin saalismäärillä tulla toimeen.

Kulunut vuosi on myös rannikkokalastajalla ollut erikoinen. Talvea, tai ainakaan jäätä ei tullut saaristoon, ja tämä tiesi muutosta vakiosuunnitelmiin. Sitten alkoivat koronarajoitukset, ja samalla loppui ravintoloiden- ja tukkujen kalaliikenne kokonaan. Tämä heijastui heti myös Malenin toimintaan. Suoramyynnillä hän ei pystynyt kompensoimaan vähentynyttä kysyntää, ja nyt kun ollaan puolessa välissä vuotta, on keksittävä jotain korvaavaa tilalle, mikä käytännössä tarkoittaa kalastuksen lisäämistä.

Ari Nylund 1 335

Kalamarkkinat toimivat ja se luo uskoa, että tästä selvitään. Työpäiviä pidentämällä ja palvelemalla asiakkaista entistäkin paremmin tullaan toimeen, ja nykyinen toimintamalli antaa säilyessään mahdollisuuden reagoida heti kun tilanne normalisoituu. Epävarmuus ja omalla työllä huonojen aikojen paikkaaminen on kalastajalle tuttua, vaikka tällä kertaa syyt ovatkin poikkeuksellisia.

 

Ari Nylund 1 335

logot